Kevin Lange

Alles over sport, mode en voeding

Alles wat je moet weten over online chatten en chatrooms

2 min gelezen

Het internet wordt steeds groter en er is voor elk onderwerp wel een chat. Misschien lijkt chatten iets van jaren geleden, maar het kan nog steeds. Er bestaan nog steeds websites die chatrooms aanbieden waar je anoniem over allerlei onderwerpen kunt chatten. Een van die websites is Chathoek.nl. In dit artikel lees je alles over chats en chatrooms.

Wat is een chat of een chatroom?

In een chat of chatroom kun je online chatten met mensen uit het hele land of de hele wereld. Je kiest een chatnaam en je kunt meteen beginnen. Je hebt websites die alleen zijn gemaakt om te chatten, maar chatrooms maken soms deel uit van een website die is gemaakt voor andere functies. Op Chathoek.nl vind je alleen chats in het Nederlands. Op de websites die zijn gemaakt om te chatten vind je vaak veel verschillende chatrooms met ieder zijn eigen onderwerp. Zo heb je vaak een algemene chat en chats over zeer specifieke onderwerpen zoals huisdieren. Je kunt dat met gelijkgestemden praten over de onderwerpen die jou interesseren.   

Hoe werkt een chatroom?

In een chatroom kies je vaak eerst een chatnaam en een wachtwoord. Soms moet je je registreren met je emailadres. Bij Chathoek hoef je je niet te registreren om mee te kunnen chatten. Een chatnaam en een wachtwoord is al genoeg. Je bent dan aangemeld als gast en je kunt meteen gaan chatten. Daarnaast kun je je ook op een chatroom abonneren zodat je altijd op de hoogte bent van nieuwe berichten in de chat. Hiervoor moet je je wel eerst aanmelden met je emailadres en deze verifiëren.

De regels van chatrooms

Elke chatroom die je op het internet kunt vinden heeft zijn eigen regels. De regels zorgen ervoor dat het chatten voor iedereen leuk en veilig blijft. Veel chatrooms tolereren geen schuttingtaal en kwetsende opmerkingen naar andere gebruikers. Als je de regels toch overschrijdt heeft dat consequenties. Je kan worden verbannen uit de chatroom. Zorg er dus voor dat je de regels kent en je hier ook aan houdt.