Kevin Lange

Alles over sport, mode en voeding

De Hongaarse punt PVC vloer voor in je woning

2 min gelezen

Wanneer je een nieuwe vloer zoekt voor in je woning kan een PVC een goede optie zijn. De afgelopen tijd zijn PVC vloeren ontzettend populair geworden. De PVC vloer kan namelijk een goed alternatief zijn van een houten vloer of van een stenen vloer. De PVC vloeren zijn er te vinden in verschillende soorten en maten. Ook kent de PVC vloer verschillende voordelen ten opzichte van een houten of stenen vloer. PVC vloeren kunnen eruit zien als een echte houten vloer doordat er een houtnerf te zien is in de platen van de vloer. Hierdoor is de PVC vloer niet meer te onderscheiden van een echte houten vloer.

Sfeer in je woning brengen met de Hongaarse punt PVC vloer

Een van de patronen waarin je een PVC vloer vaak ziet is de Hongaarse punt. De planken van de PVC vloer liggen, zoals de naam al zegt, in een punt. Doordat er een apart patroon in je vloer zit zorgt dit meteen voor een andere sfeer voor in de woning. Deze hongaarse punt zie je de afgelopen tijd dan ook veel verschijnen. De hongaarse punt kan een hele moderne uitstraling hebben wanneer deze wordt gecombineerd met moderne kleuren en meubels. Daarnaast kan de hongaarse punt ook mooi staan in een authentieke woning. Doordat de PVC vloer een prachtige houtlook heeft past deze vloer bijna overal wel bij. 

De PVC visgraat vloer voor in je woning

De PVC vloer is er dus te vinden in het patroon de hongaarse punt, naast dit patroon kan je de PVC vloer ook leggen in een visgraat patroon. Dit patroon lijkt een beetje op de hongaarse punt, bij de visgraat vloer liggen de planken van de vloer in een soort v vorm. Deze PVC visgraat vloer zie je de afgelopen tijd ook veel voorbij komen.

Voordelen die komen kijken bij het aanschaffen van een Hongaarse punt PVC vloer

De PVC vloer kent verschillende voordelen als je dit vergelijkt met andere materialen. Een van de voordelen is dat PVC voor een lange periode mee gaat. De vloer krijgt niet snel krassen en hoef je daardoor niet snel te vervangen. De PVC vloer is dus een duurzame vloer. Een ander voordeel is dat de PVC vloeren gemakkelijk te leggen zijn. De hongaarse punt PVC vloer is al helemaal gemakkelijk legbaar. Je kan er voor kiezen om de vloer zelf te leggen maar je kan er ook voor kiezen om de vloer te laten leggen door echte professionals.

Andere voordelen van de PVC vloer

Verder is de PVC vloer geschikt voor woningen waarin vloerverwarming te vinden is. De PVC vloer zorgt ervoor dat de warmte van de vloerverwarming goed wordt geleid. Daarnaast is de PVC vloer geschikt voor de keuken en badkamer. Dit komt doordat de PVC vloer goed tegen vocht kan. Veel vloeren zoals een houten vloer zijn niet echt geschikt voor de badkamer.