Kevin Lange

Alles over sport, mode en voeding

Dit zijn de verschillende soorten gebak die je moet kennen

2 min gelezen
gebak recepten

Het kiezen van het juiste, en vooral het lekkerste, gebak is misschien toch wel één van de lastigste dingen die je moet regelen bij een verjaardag. Of je nu zelf jarig bent, of dat een familielid of vriend van je jarig is, gebak mag absoluut niet ontbreken. Een ritje naar de plaatselijke bakker zorgt vaak voor alleen maar meer twijfel; er zijn tegenwoordig immers zoveel soorten, kleuren en smaken gebak dat het onmogelijk is om de ‘lekkerste’ hieruit te pakken. Eén van de redenen dat mensen het zo moeilijk vinden om een stukje gebak uit te kiezen is het gebrek aan kennis. Weinig mensen weten écht wat er in hun favoriete gebak zit en waarom het zo lekker smaakt. Daarom zal ik je kort en kernachtig meenemen door de verschillende soorten gebak, die jij écht moet kennen.

Appeltaart

Er zijn talloze verschillende gebak recepten te bedenken, maar de klassieke appeltaart blijft toch wel de favoriet van velen. Op de juiste manier gebakken, is de appeltaart maar door weinig mensen te weerstaan. Het mooie aan de appeltaart is dat hij zo klassiek is, het is geschikt voor elke gelegenheid en nagenoeg niemand is er vies van. De appels geven de taart een frisse textuur en in combinatie met het kaneel en de lekkere rozijntjes maakt het de appeltaart overheerlijk.

gebak recepten

Chocoladetaart

Naast de altijd lekkere en frisse appeltaart, staat de chocoladetaart ook hoog op het lijstje bij de meeste mensen. De chocoladetaart is natuurlijk iets voller, romiger en vult wat beter. Er zijn verschillende gebak recepten voor het maken van een chocoladetaart en je moet er dan ook echt van houden.

Vruchtenvlaai

Aardbeienvlaai, kersenvlaai of pruimenvlaai: de vruchtenvlaai is altijd wel op een manier aanwezig op feestelijke gelegenheden. De vlaai is in Nederland bijzonder populair en dat heeft natuurlijk een reden. Er zijn heden ten dage talloze verschillende soorten vruchtenvlaai en er zit altijd wel iets lekkers tussen voor je. De vruchtenvlaai bevat vanzelfsprekend een grote hoeveelheid fruit waardoor het een enorm frisse en fruitige smaak heeft. Deze frisse smaak wordt aangevuld door de vele suikers die erin zitten waardoor hij ook nog eens heerlijk zoet is.