Kevin Lange

Alles over sport, mode en voeding

Geen water te diep met zwemdopjes op maat

1 min gelezen

Wanneer een gevoelige gehoorgang je hindert bij zwemmen of zelfs douchen, kunnen zwemdopjes op maat de oplossing zijn. Indien je vaak last hebt van oor- of hoofdpijn of je hebt buisjes, dan kan contact met water namelijk erg hinderlijk zijn. Zo kan de druk van duiken of het binnenkrijgen van zeepwater in je oor de klachten verergeren. Gelukkig is dit goed te voorkomen door het gebruik van oordoppen.

Waarom zwemdopjes op maat

Zwemdopjes op maat gemaakt zijn van huidvriendelijk materiaal, waardoor irritaties worden uitgesloten. Tevens zijn ze dusdanig aan je oor aangepast dat je ze de hele dag kan dragen zonder dat je na een paar uur een vervelend gevoel eraan overhoudt. Doordat ze je makkelijk schoon kan maken zijn regelmatig te gebruiken en de goede pasvorm zorgt ervoor dat je ze tijdens het zwemmen niet zal verliezen. Een niet-passend zwemdopje zal door waterdruk uit je oor kunnen vallen, misschien zelfs zonder dat je het doorheb.

Een duidelijke keuze
Uiteraard kun je je zwemdopjes ook bij een drogisterij kopen, maar deze zullen niet aan jouw oren zijn aangepast waardoor je bij deze dopjes een onprettig gevoel kan overhouden. Deze zwemdopjes sluiten vaak je oor helemaal af, waardoor je geen water maar ook geen geluid meer binnenkrijgt. Zwemdopjes op maat filteren geluid. Je zult onbezorgd een duik kunnen nemen zonder het fluitje van de badmeester te missen.