Kevin Lange

Alles over sport, mode en voeding

Het doen van de btw aangifte online

1 min gelezen

Elke ondernemer dient btw aangifte te doen bij de belastingdienst. Dit is de btw die is berekend aan klanten en de btw die voor de ondernemer aftrekbaar is. De aangifte kan per maand, per kwartaal of per jaar worden gedaan.

De aangifte gebeurt online. Op de site van de belastingdienst vindt je onder het kopje “aangifte omzetbelasting” het formulier voor de online btw aangifte. Door met je gebruikersnaam en wachtwoord in te loggen kun je van start gaan.

In de aangifte geef je aan wat de btw is de jij bij verkoop heb doorberekend. Na het invullen en versturen van de aangifte, ontvang je een ontvangstbevestiging. In geval je een btw betaling terugkrijgt, dan zal dit binnen een paar weken gebeuren. In geval je btw moet betalen, dan moet dat binnen de tijd die door de belastingdienst wordt gegeven. In geval je dat niet op tijd doet, kan je een boete krijgen. Probeer dit te voorkomen!

Wijzigingen en aanvullingen

Als je eenmaal de aangifte hebt gedaan, maar een wijziging of aanvulling wilt doen, dan kan dit alleen met het formulier “suppletie omzetbelasting”. Ook dit formulier is online te vinden.

 Uitstel aanvragen

Ben je door onvoorziene omstandigheden niet in de gelegenheid geweest om tijdig de btw aangifte te doen? Dan kan je uitstel vragen voor het doen van de btw aangifte. Dit kan je doen bij het belastingkantoor