Kevin Lange

Alles over sport, mode en voeding

Ierse whiskey voor de echte liefhebber

1 min gelezen
ierse whiskey kopen

Als je een whisky drinker bent, ben je vast bekend met Ierse whiskey. Heb je weleens gedacht aan Ierse whiskey kopen? De Ieren staan erom bekend dat zij als eerst whiskey hebben gedestilleerd. Dit natuurlijk in concurrentie van de Schotten. Door deze concurrentie is er een minder groot aanbod aan Ierse whiskey dan aan Schotse. Toch heeft drankdozijn.nl het voor elkaar gekregen om jou een zo groot mogelijk aanbod Ierse whiskey te kunnen bieden. Ook nog eens in de aanbieding! Denk bijvoorbeeld aan een fles Jameson voor minder dan de originele prijs. 

ierse whiskey kopen

Ierse whiskey

Ierland staat bekend om het produceren van single malt, blended en pot still whiskeys. Blended whiskey’s zijn zoals de naam al doet impliceren een blend van single grain whiskey en malt whiskey’s. Deze zijn voor zestig tot tachtig procent gestookt van ongemoute gerst. De rest van gemoute gerst en grain whiskey. In pot still whiskey wordt zowel gemoute als ongemoute gerst gebruikt. Ierse whiskey’s zijn qua smaak wat zachter en minder rokerig dan een Schotse whiskey. Dit komt doordat het graan wordt gedroogd in ovens die op steenkool branden. 

Aanbiedingen op drankdozijn.nl

Ierse whiskey kopen? Drankdozijn.nl heeft een ruim assortiment aan Ierse whiskey aanbiedingen. Het bedrijf geeft jou niet alleen de beste prijzen, maar raad je dingen aan. Er zijn whiskey’s te vinden met een label ‘tip’. Kijk daar eens naar voor als je een nieuwe Ierse whiskey wil uitproberen. 

Meer verhalen