Kevin Lange

Alles over sport, mode en voeding

Je huis winterklaar maken

1 min gelezen

Het is ondertussen alweer halfnovember en dat betekent dat de winter bijna voor de deur staat: nog maar twee weekjes ongeveer! Al heeft deze herfst ook wat koudere dagen gekend, het was over het algemeen redelijk zacht. Echter, dat wil niet zeggen dat de winter ook zo gaat verlopen. Het is belangrijk om je huis voor te bereiden op mogelijke kou.

Tochtstrips

De meeste kou komt naar binnen via gaten en kieren. Denk hierbij aan spleten onder deuren of ramen. Doordat de kou naar binnenkomt, wordt het uiteraard minder warm. Met de hoge gasprijzen is dit niet ideaal. Het is daarom belangrijk om je huis zo goed mogelijk te isoleren en tochtstrips zijn een makkelijke manier om kou-inval in te perken. Met accuboormachines kun je gemakkelijk een strip voor bijvoorbeeld je brievenbus bevestigen of onder een deur.

Roosters

Mocht het buiten nou vriezen en sneeuwen en wil je toch wat frisse lucht naar binnen krijgen? Zorg er dan voor dat de roosters schoon zijn en goed werken. Zo hoef je niet je hele raam open te doen, maar alleen het roostertje. Hierdoor komt er alsnog frisse lucht naar binnen. Dit scheelt uiteindelijk weer stookkosten: dat is mooi meegenomen in deze tijd.

Bron: www.toolmax.nl