Kevin Lange

Alles over sport, mode en voeding

Met een coverband kun je alle kanten op

2 min gelezen

 

Een coverband is een goede optie voor muzikaal vermaak tijdens een feest of evenement. Een goede coverband bestaat uit professionele muzikanten die nummers van andere artiesten spelen. Hierdoor kan zo’n band vaak veel meer verschillende muziek spelen dan andere bands. Een coverband beschikt vaak over een groot repertoire zodat er voor elke gelegenheid een uitstekend nummer gespeeld kan worden. Er zijn bovendien veel verschillende soorten coverbands zodat je van tevoren al heel wat af kan stemmen op het publiek.

Coverbands die nummers uit een bepaalde tijd spelen
Erg populair zijn coverbands die zich in muziek van een bepaalde tijd gespecialiseerd hebben. Hierdoor kunnen ze het publiek meenemen naar een andere tijd en daarmee de sfeer van een feest bepalen. Bands die nummers uit de jaren 60 spelen zijn bijvoorbeeld erg in trek. Door nummer van bijvoorbeeld The Beatles, The Rolling Stones, Aretha Franklin en Chuck Berry waant het publiek zich in een mum van tijd in de jaren 60. Ook bands die muziek uit de jaren 70 of 80 spelen zijn erg populair. Het is over het algemeen afhankelijk van de leeftijd van het publiek om te bepalen wat de beste keuze is. Vaak zijn mensen qua muzieksmaak blijven hangen in de tijd van toen ze jong waren. Een coverband die nummers uit de tijd speelt is geheid een succes.

 

Coverbands die nummers van een bepaalde band spelen
Er zijn ook coverbands die alleen nummers van een bepaald band of artiest spelen. Vaak gaat die om een legendarische band of solo performer die niet meer actief is, bijvoorbeeld Pink Floyd en Elvis Presley. Het is voor deze artiesten niet ongebruikelijk om zich net zo aan te kleden en voor te doen als de artiesten die ze coveren. Het hele optreden krijgt daardoor een unieke tint en laat het geheel net echt lijken. Je kunt op de website van Evenses eenvoudig doorkijken wat er allemaal te boeken is. Voor elke feestje is er wel een coverband te vinden die precies past bij de sfeer en het publiek.

 

Meer verhalen