Kevin Lange

Alles over sport, mode en voeding

Run je een kinderopvang of ben je gastouder? Dan is nieuw speelgoed soms nodig

1 min gelezen
speelgoed kinderopvang

Als je de verantwoordelijke bent in een kinderopvangcentrum of werkzaam bent als gastouder, dan rust er een behoorlijke verantwoordelijkheid op je. Het is dan immers jouw taak dat kinderen van andere mensen een veilige en prettige tijd hebben in je opvang. Uiteraard kan het bijna niet anders of speelgoed maakt een vast onderdeel uit van je opvangplek. Idealiter vervang je dit speelgoed in de kinderopvang ook af en toe. Zo houd je het voor de kinderen ook uitdagend, spannend en vernieuwend. En waarschijnlijk ben je hier al van op de hoogte, maar toch, het kan niet genoeg benadrukt worden: niet elk speelgoed is altijd even geschikt voor in de opvang. In de volgende alinea lees je waar speelgoed zoal aan moet voldoen. 

speelgoed kinderopvang

Waar moet speelgoed aan voldoen in de kinderopvang?

Wil je nieuw speelgoed kopen voor de kinderen in jouw kinderopvangplek? Zorg er dan voor dat deze nieuwe objecten aan de volgende eisen voldoen:

  • Speelgoed voor baby’s moet groot en stevig (of zelfs onbreekbaar) zijn, mogen geen scherpe delen bevatten en moeten wasbaar zijn.
  • Speelgoed voor oudere kinderen mogen nog steeds geen scherpe hoeken en punten hebben.
  • Het speelgoed mag niet uit heel kleine onderdelen bestaan.
  • Speelgoed moet over een keurmerk beschikken, zoals bijvoorbeeld het CE-keurmerk. Dit geeft aan dat het product tegemoetkomt aan de Europese richtlijnen voor veiligheid.
  • Idealiter kunnen kinderen iets leren door met het speelgoed in kwestie te spelen.

Meer verhalen