Kevin Lange

Alles over sport, mode en voeding

Wat is een gezond gewicht?

1 min gelezen

Ons gewicht blijft een van de dingen waar we panisch obsessed mee zijn. Het is eigenlijk ook niet zo vreemd dat we het liefst onszelf iedere ochtend wegen. Ons gewicht vertelt ons namelijk of wij gezond zijn, maar wat is dat een gezond gewicht? En is er een verschil tussen jongeren en ouderen? Je leest het snel in deze blog!

>> Lukt het jou nog niet om die laatste paar vetcellen kwijt te raken? Dan raden wij jou een cryo Amersfoort behandeling aan. Bij deze cryotherapie Nijkerk behandeling worden jouw vetcellen definitief verwijderd door middel van een laser.

BMI

Een gezond gewicht is voor iedereen anders. Waar 80 kilo voor een vrouw van 180 centimeter lang misschien heel normaal is, is dit gewicht voor een vrouw van 150 centimeter overgewicht. Om te weten wat een gezond gewicht is bij jouw lengte is de Body Mass Index in het leven geroepen. Door deze tool te gebruiken kun jij in een oogopslag zien wanneer je een gezond gewicht hebt. Het gezonde gewicht is ook per geslacht verschillend. Mannen zijn immers over het algemeen zwaarder dan vrouwen.

Gemiddelde Nederlander

Het gewicht van ons allemaal blijft zorgelijk. We worden met ons allen steeds zwaarder en dat brengt veel consequenties met zich mee. Maar liefst 56% van de Nederlanders boven de 18 heeft overgewicht. Overgewicht is gevaarlijk, want door vet in de buikomvang heb je meer kans op verschillende hart- en vaatziektes. Als je overgewicht hebt zit er vaak nog maar één ding op: gezonder leven én afvallen.