Kevin Lange

Alles over sport, mode en voeding

Wat is het beste gezichtsmasker?

1 min gelezen

Een stralende huid willen we natuurlijk allemaal. Het is daarom ook niet zo vreemd dat we massaal met ons allen op zoek zijn naar een geschikt masker voor onze huid. Toch blijft het erg moeilijk om dit te vinden. Er zijn immers zoveel verschillende maskers op de markt. Voor welke ga je dan? In deze blog leggen we je er twee uit: het houtskool gezichtsmasker en het kleimasker. 

Houtskool gezichtsmasker

Een houtskool gezichtsmasker gaat je helpen bij een onzuivere huid. Het houtskool in het masker heeft een geleiachtige vorm. Je brengt het aan op de onzuivere plekken op je huid. Het master bevat houtskoolpoeder. Dit poeder zorgt ervoor dat mee-eters en puistjes eenvoudig en snel worden verwijderd. Houtskool werkt als een soort magneet voor onzuiverheden in de huid. Zo wordt er door het masker van Official Esmee bijvoorbeeld het vet uit de huid onttrokken. Zeg maar hallo tegen een stralende egale huid!

Kleimasker

Een ander gezichtsmasker is het kleimasker. Klei is in staat om bacteriën en schimmels te doden. Laat dat nou net de dingen zijn die je totaal niet op je huid wilt hebben. Het is niet voor niets dat de oude Egyptenaren al de bijna magische werking van klei ontdekten en het bijna dagelijks gingen gebruiken. Klei neemt al het overtollige olie en talg vanuit de huid op. Wel moet je voorzichtig zijn met het gebruik van klei op de huid. Klei werkt namelijk uitdrogend wanneer je het te vaak gebruikt. Gebruik een kleimasker dus met mate!