Kevin Lange

Alles over sport, mode en voeding

Wedden in de Eredivisie 

3 min gelezen

Je hebt het hoogstwaarschijnlijk wel eens voorbij zien komen in het afgelopen jaar: wedden op sportwedstrijden. Het is enorm in trek, ook in de Eredivisie. Er zijn verschillende platforms die de service aanbieden om je geld in te zetten op een bepaald team, speler of iets dergelijks. In deze blog lees je over hoe het werkt en krijg je een platform aangeraden om veilig op te wedden. 

Wat is wedden op voetbalwedstrijden in de Eredivisie? 

Sportweddenschappen zijn weddenschappen op een mogelijke uitslag van een sportevenement. De uitkomst kan iets eenvoudigs zijn, zoals welk team de wedstrijd zal winnen, of iets ingewikkelder, zoals met hoeveel punten een team zou winnen of wedden op een speler die een doelpunt gaat maken. Om sportweddenschappen te kunnen afsluiten, heb je een partij nodig die je de ratio’s biedt en je weddenschappen accepteert. 

Zodra een weddenschap is geplaatst, zit deze vast en zal niet worden vrijgegeven totdat een team wint of aan een andere voorwaarde is voldaan, waardoor de markt wordt afgewikkeld en de winsten worden toegewezen of je geld wordt gehouden indien je het fout hebt. Bijna elk platform waar je je geld kunt inzetten op voetbalwedstrijden in de Eredivisie zal je een kleine vergoeding in rekening brengen die onmiddellijk in mindering wordt gebracht op je ingezette bedrag. Per platform verschilt dit, Betcity hanteert bijvoorbeeld per spel een andere marge, maar over het algemeen ligt hij vrij laag. 

Hoe werkt het wedden?

Bij het wedden op voetbalwedstrijden, en eigenlijk op elk soort evenement, krijg je een aantal ratio’s te zien op het platform. Laten we in dit geval Betcity als voorbeeld nemen. Betcity stelt dus een aantal van deze ratio’s vast o.b.v. statistieken, dit worden ‘odds’ genoemd. Het simpelste voorbeeld is een weddenschap die je plaatst op een team. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen of team A van team B wint, gelijkspeelt tegen team B of verliest van team B. In het geval dat team A een veel beter team is dan team B, zijn de odds dat team A wint vrij laag, omdat de kans groot is dat team A wint. 

De odds voor gelijkspel en de odds voor verlies van team A zijn dan super hoog, omdat die kans klein is. De odds zijn getallen waarmee je inzet vermeerderd wordt indien je op het juiste hebt gewed. In het geval dat de odds voor winst, gelijkspel en verlies voor team A respectievelijk 1.3, 2.75 en 6.5 zijn en jij €10,00 inzet voor verlies van team A, krijg jij €65,00 wanneer team A verliest. Wanneer je niet goed hebt gewed ben jij dit kwijt en houdt het platform, bijvoorbeeld Betcity, je geld. 

Betcity voor veilig wedden

Nu krijg je in de blog nog een tip mee voor veilig wedden op sportwedstrijden, zoals die in de Eredivisie. Je weet nu dat je een platform nodig hebt waar je je geld kunt storten en wedden op de wedstrijden. Betcity is zo’n platform. Betcity hanteert vrij lage marges en is, nog veel belangrijker, heel veilig. Het biedt bijvoorbeeld ook support aan indien je merkt dat jij of iemand anders verslaafd raakt aan wedden op sportwedstrijden.