Kevin Lange

Alles over sport, mode en voeding

Dad Sneakers

3 min gelezen

Hoewel het misschien niet ieders favoriete sneakertrend was, valt niet te ontkennen welke impact papa-sneakers hebben gehad. Dikke papa-schoenen, die in 2017 enorm populair werden gemaakt door Balenciaga en Yeezy, hebben zeker een impact gehad op de sneakerwereld. Nu halverwege het begin van het nieuwe decennium, ziet het er niet naar uit dat de trend zich binnenkort ergens zal voordoen. Met Vaderdag aan de horizon dachten we dat we enkele van de beste dad sneakers zouden vinden die er zijn.

Nike Air Monarch IV

Simpel gezegd, dit is een van de beste dad schoenen aller tijden. Oorspronkelijk uitgebracht in de jaren 90, was de Nike Air Monarch een cruciaal moment voor het merk. Nadat de golf van turftrainingen begon te vertragen, realiseerde Nike zich dat het de oudere mannelijke consument moest grijpen. De Swoosh rekruteerde enkele van zijn beste ontwerpers en liet zich inspireren door fastfood uit alle plaatsen.

Nu, meer dan 30 jaar later, is de Nike Air Monarch nog steeds een belangrijk onderdeel van oudere mannelijke consumenten. In feite is het misschien wel de definitie van wat dad sneakers zijn. De focus op comfort en draagcomfort hielpen de Air Monarch te maken tot wat hij nu is.

Adidas Yeezy Boost 700 “Wave Runner”

Kanye’s eerste uitstapje naar de wereld van papa-sneakers was waarschijnlijk een van de meest gehypte. Begin 2017 verscheen er een mysterieuze stevige sneaker aan de voeten van Yeezus. Het stuurde de sneakerwereld op zijn zachtst gezegd ineen. Hoewel de release bijna het hele jaar zou duren, was het het wachten waard. Afwijkend van de traditionele minimalistische adidas Yeezys van weleer, was de adidas Yeezy Boost 700 niets zoals Kanye eerder had uitgebracht.

Allereerst was het veel brokkeliger en helderder dan zijn Yeezy-voorgangers. Een combinatie van grijs mesh, suède en leer in de kern maakte plaats voor navy, limoen en oranje accenten om tegen te werken. De grote en ietwat brede tussenzool was ook meteen een hit en combineerde de bekende adidas Boost-technologie met een gloednieuw ontwerp. Deze sneaker bracht adidas in zijn eentje op de grove sneakermarkt. Nu, met drie versies en meerdere kleurstellingen, is dit een ideale papa-sneaker voor elke verzamelaar.

Acne Studios Rockaway

High fashion heeft zich altijd laten inspireren door streetwear en Acne Studios laat dit zien met de Rockaway sneaker. Het in Stockholm gevestigde merk, opgericht in 1996, liet zich inspireren door ’90s American urban sportswear’. Het resultaat is een sneaker die niet zou misstaan ​​op een landingsbaan of op straat. Natuurlijk, als je in het ontwerp komt, kun je echt precies de hoek zien waar Acne Studios vandaan kwam.

De subtiele combinatie van premium leren overlays en een mesh enkel geven deze sneaker een edge. Het is de gedurfde tussenzool, compleet met een ongewoon bobbelontwerp, die deze dad sneaker en extra diepte geeft. Sinds de eerste release in 2016 is de Acne Studios Rockaway bij bijna elke grote persoon in de mode gespot en het zou geen verrassing moeten zijn. Het is comfortabel, duurzaam en, het allerbelangrijkste, een perfect voorbeeld van de stijl van een papa sneaker.