Kevin Lange

Alles over sport, mode en voeding

De kluis die zelfs tegen brand is bestand

2 min gelezen

Voor de gemoedsrust is het fijn om te weten dat onze spullen of data veilig zijn. Er liggen overal gevaren op de loer, dus het is goed om preventief te werk te gaan. Een brandwerende kluis is ideaal om je waardevolle spullen van een veilige plek te voorzien. Ze zijn er in verschillende soorten en maten, maar voordat ik in meer detail overga, eerst wat algemene informatie.

Bescherming tijdens extreme omstandigheden

Je gaat er natuurlijk niet van uit dat het gebeurt en je wenst het niemand toe. Het is vreselijk als je spullen in lichtelaaie opgaan. Naast brand zijn (blus)water en puin ook funest voor je spullen. Een brandwerende kluis biedt bescherming tegen deze gevaren. Hoe lang de kluis weerstand biedt tegen brand hangt af van de normeringen en certificaten. Normaliter staat zo’n kluis 30, 60, 90 of 120 minuten zijn mannetje in extreme situaties.

 

Voor ieder wat wils

Iedereen heeft andere behoeften. Een kantoorpand heeft allicht behoefte aan een robuuste archiefkast, maar iemand die huiveriger is voor diefstal hecht meer waarde aan krachtige inbraakwering. Er zijn genoeg mogelijkheden: van muurkluizen tot vloerkluizen en van archiefkasten tot brandwerende kluizen. VDH safes: http://www.vdhsafes.nl heeft het allemaal. Het is dus handig om je af te vragen waar jij behoefte aan hebt en waar je daadwerkelijk baat bij hebt.

 

Better safe than sorry

Extra’s en accessoires zijn nooit weg. Zo kun je je kluis laten verankeren of kun je accessoires aanschaffen zodat je dat zelf kunt doen. Heb jij belangrijke spullen of data die je graag op een veilige plek opbergt? Dan is het verstandig om de aanschaf van een kluis te overwegen.

Meer verhalen