Kevin Lange

Alles over sport, mode en voeding

Een hal verlichten: tips en ideeën.

2 min gelezen

Halverlichting vereist planning, dus we hebben het allemaal voor je opgesplitst om het eenvoudiger te maken.

Op zoek naar tips voor het verlichten van een hal? Of je nu werkt met een smalle gang, een compacte kofferruimte of een royale ruimte, alle hallen hebben goede verlichting nodig. Een halverlichtingsschema dat verschillende elementen bevat in plaats van dat er één lamp achterblijft die moeite heeft om al het werk te doen, zal het beste uit de verhoudingen van een hal halen, wat die ook zijn, voldoende verlichting bieden voor de taken die daar plaatsvinden en een geweldige eerste indruk creëren van huis.

Net als voor de andere ruimtes in je huis, zijn er drie soorten verlichting waarmee je rekening moet houden bij halverlichting. De eerste is de sfeerverlichting. Dit is het algemene licht waarmee je de ruimte kunt gebruiken en het functioneert als goed daglicht.

Vervolgens komt taakverlichting. Dit is de verlichting waarmee je specifieke acties kunt uitvoeren. Als we het over keukens hadden, zou dit kunnen koken zijn in de woonkamer kan het bijvoorbeeld lezen of zijn. In de hal? Als het groot genoeg is, heb je misschien een bureau om te werken, maar zelfs in een kleine hal heb je misschien geconcentreerd licht nodig met schoenen aandoen of in de spiegel kijken. Als je hal een hoog plafond heeft, ga dan voor hangende lampen of een kroonluchter traditioneel of modern om een indrukwekkend middelpunt in de verheven ruimte te introduceren.

Houd de verlichtingsontwerpen van de hal in verhouding tot het gebied. Als de hal bijvoorbeeld groot is, moeten hangende lampen een grotere maat hebben, terwijl grote wandlampen in een kleine ingang kunnen hinderen om er gemakkelijk doorheen te gaan.

De halverlichting laag die je toevoegt om je in staat te stellen een doel te bereiken, of de verlichting in zeer specifieke ruimtes te versterken, is in een hal net zo belangrijk als elders in jouw huis. Overweeg om laaghangende wandlampen toe te voegen die het vloeroppervlak zullen verlichten, zodat iedereen zich comfortabel door de ruimte kan bewegen.

Deze zijn ook het overwegen waard voor het verlichten van de trap, waar ze elke trede kunnen verlichten om het naar boven en beneden gaan veiliger te maken.

Houd er ook rekening mee dat deze lampen, hoewel ze functioneel zijn, een decoratief werk doen doordat ze licht over de vloer spoelen, dus het is de moeite waard om in te investeren.