Kevin Lange

Alles over sport, mode en voeding

Een leuke en actieve wandelvakantie in Spanje

1 min gelezen

Wanneer je graag naar Spanje graat en actief bezig wil zijn is een wandelvakantie misschien wel iets voor jou! Spanje kent verschillende gebieden die elk zo zijn eigen charmes hebben. De wandelgebieden zijn veelzijdig wat een wandelvakantie erg bijzonder kan maken.

Het Cantabrisch gebergte

In het noorden van Spanje vind je het gebergte ‘Picos de Europa’,  wat vertaalt in het Nederlands betekent: ‘Pieken van Europa’. Dit gebergte ligt 20 kilometer vanaf de kust. Wanneer je ervoor kiest om hier een wandeling te gaan maken kan je verschillende dieren tegen komen, zowel op het land als in de lucht. Het is dus aan te raden om een verrekijker mee te nemen. Tijdens de wandeling is het heel goed mogelijk dat je gemzen tegen komt. In de lucht zul je geregeld (lammer-) gieren, de Alpenkraaien en buizerds zien rond vliegen. Dit is echter allemaal boven de grond, je kan hier ook je wandeling onder de grond voortzetten. Dit gebied kent namelijk ook de diepste grotten van Spanje.

Wandelen in Andalusië
Wanneer je toch meer van de warmte houdt of ook graag culturele bezienswaardigheden bezoekt, is het mogelijk om naar het zuiden van Spanje af te reizen. In Andalusië kan je terecht voor zowel cultuur als wandelen. Het kent diverse mooie natuurgebieden wat een diversiteit aan landschappen biedt. Je hebt hier te maken met smalle kloven maar ook hele mooie bergen.