Kevin Lange

Alles over sport, mode en voeding

Eerste kennismaking met muziek: de philharmonie zuidnederland

1 min gelezen
philharmonie zuidnederland

De Philharmonie Zuidnederland is het symfonieorkest van Zuid-Nederland. Het is een professioneel symfonieorkest met een rijk scala aan concert formules, aantrekkelijk voor publiek van alle leeftijden. 

In eerste instantie is de Philharmonie Zuidnederland in het leven geroepen voor de inwoners van Noord-Brabant, Limburg en Zeeland. Het orkest is dan ook aanwezig bij veel momenten die ertoe doen in de regio. Denk bijvoorbeeld aan grote publieksevenementen zoals Opera op de Parade en het Liberation Concert in Margraten. Naast deze regionale functie heeft de Philharmonie Zuidnederland ook de ambitie tot de beste orkesten van Nederland te behoren.

philharmonie zuidnederland

Muziek voor jong en oud

Meerdere provincies en gebieden in ons land hebben een Philharmonie orkest. De Philharmonie heeft in vele regio’s een belangrijke functie in educatie. Dat is dan ook niet anders voor de Philharmonie Zuidnederland. Met als uitgangspunt muziek toegankelijk te maken voor jong en oud is er een uitvoerig educatief programma opgericht.

Het orkest bezoekt de jongste leerlingen in het primair onderwijs op scholen om ze kennis te laten maken met klassieke muziek. Wat oudere leerlingen komen met hun klas of vereniging naar de concertzaal toe. Ook voor leerlingen in het voortgezet onderwijs zijn er bijzondere concerten te bezoeken. 

philharmonie zuidnederland

Muziek beoefenen

De Philharmonie wil tevens het beoefenen van muziek aansporen bij kinderen en is daarom een aantal bijzondere samenwerkingen aangegaan. Samen met het Conservatorium Maastricht en het Fontys Conservatorium verzorgt het orkest een speciale academie voor kinderen en jongeren.