Kevin Lange

Alles over sport, mode en voeding

Fluffy manden: de crème de la crème van de hondenmanden

2 min gelezen
fluffy mand

Een hond in huis nemen doe je waarschijnlijk omdat je honden in het algemeen en het betreffende hondenras in het bijzonder zo leuk vindt. Dit is maar al te logisch en begrijpelijk, maar toch dient niet vergeten te worden dat als je een hond in huis haalt, dat daar ook een heel stuk verantwoordelijkheid bij komt kijken. Naast dat je je hond gezond en genoeg voedsel en lichaamsbeweging geeft is een stukje geborgenheid heel belangrijk. Dit geef je onder meer in de vorm van een eigen plekje in huis, een plek waar je hond zich altijd even kan terugtrekken als hij dat nodig vindt. Een hondenmand is daarvoor natuurlijk het aanwezen voorwerp. Bij voorkeur is dit een mand die optimale ontspanning biedt. Een fluffy mand is daarom in het bijzonder aan te raden. Daarna is het bovendien zaak dat je deze mand niet zomaar op een willekeurige plek in huis dropt. Nee, daar moet over worden nagedacht. Met de volgende alinea helpen we je alvast een handje.

fluffy mand

Waar in huis plaats je je fluffy mand?

Wanneer je een hond in huis neemt en je koopt voor hem een fijne fluffy mand, houd bij het plaatsen van de mand in huis dan rekening met deze tips:

• Zet de mand nooit op een plek waar het tocht, maar ook niet te dicht bij een verwarming of bij haardvuur.

• De mand moet minstens tegen één muur aan staan, bij voorkeur zelfs in een hoek. Plaatsing in een open ruimte draagt uiteraard niet bij aan een gevoel van rust bij je hond.

• Zet de mand in de keuken of woonkamer, in ieder geval ergens waar vaak mensen zijn.

• Heeft je hond al een eigen favoriete plekje in huis en is die plek geschikt, dan kun je de hondenmand ook daar plaatsen.