Kevin Lange

Alles over sport, mode en voeding

Over de zwembad pomp

2 min gelezen
zwembadverwarming

Wat is een zwembad pomp eigenlijk? Het is niet om te zwembad op te pompen, maar om het water rond te pompen. Van de pomp naar het zwembad en terug naar de pomp. Om het water schoon te maken en mogelijk ook op te warmen. Zo heb je schoon en mogelijk ook warm water om in te zwemmen en te spelen. Ook beter dan steeds al het water te vervangen en mogelijk duizenden liter water te verspillen wat met een zwembad zandfilter ook opgelost had kunnen worden. Denk dus na over een zwembad pomp als je een zwembad wil aanschaffen.

Als voorbeeld een opzet zwembad

Ik neem als voorbeeld een opzet zwembad met 16 duizend liter water. Het zou wel lekker zijn als je dit water kon filteren met een zandfilter pomp en mogelijk ook opwarmen met een warmtepomp. Een zwembad warmtepomp begint ongeveer bij 400 euro en kan wel oplopen tot 2200 euro.  Ga niet gelijk voor de goedkoopste, want mogelijk voldoet deze niet aan de eisen die jij stelt aan je zwembad. Mogelijk heeft deze niet voldoende vermogen om die 16 duizend liter water op te warmen en heb je eigenlijk weinig aan deze goedkopere warmtepomp voor je zwembad.

Zwembad warmtepomp

Kijk ook naar het geluid en waar de warmtepomp komt te staan. Probeer die zo te doen dat jij en de buren geen last hebben van deze warmtepomp of kies voor een model wat stiller is. Zoals al eerder genoemd is het vermogen van een warmtepomp belangrijk hoeveel water deze aan kan om te verwarmen. Dit is ongeveer 10 duizend tot en met 60 duizend liter water. Waar de warmtepompen die meer water kunnen verwarmen vaak ook duurder zijn dan warmtepompen die minder kunnen verwarmen.

Meer verhalen