Kevin Lange

Alles over sport, mode en voeding

Kindervoorstellingen: leerzaam voor kinderen en aangenaam voor ouders

1 min gelezen
theater

In een theater een kindervoorstelling bezoeken, dat is iets dat eigenlijk elke ouder of verzorger eens met zijn of haar kind(eren) zou moeten doen. Voor kinderen blijkt namelijk dat dit een reuze leerzame en vermakelijke belevenis is. Kinderen krijgen in een theater immers eens te maken met een andere vorm van kunst en amusement, waardoor ze daadwerkelijk in de gaten krijgen dat er meer is in het leven dan bijvoorbeeld televisie en videospelletjes. Voor ouders is zo’n theater kindervoorstelling volgen natuurlijk ook leuk, maar mooier is misschien nog wel om het gedrag van kinderen te observeren. Ben je van plan binnenkort eens naar het theater te gaan met je kinderen, lees dan voor wat aanvullende tips ook even de volgende alinea.

theater kindervoorstelling

Tips voor als je met kinderen een voorstelling bezoekt

Wanneer je zinnens bent een kindervoorstelling te gaan bezoeken met het hele gezin, volg dan deze tips op voor een zo geslaagd mogelijke dag:

  • Let goed op de leeftijdsaanduidingen van de voorstellingen die je interessant lijkt. 
  • Regel het zo dat vooral je kind de voorstelling goed kan volgen. Laat hem bijvoorbeeld niet achter een lang persoon zitten.
  • Inhakend op de vorige tip: neem uit voorzorg altijd een stoelverhoger met je mee naar het theater.
  • Stuur je kind kort voor de voorstelling nog even naar het toilet.
  • Schaf ruim op tijd je tickets aan, want voor veel voorstellingen kunnen deze vrij snel uitverkocht raken.